17.3 C
Novi Sad
25/05/2024
spot_img

Etapa XI: Sebastjen Lob na “Level Wizard” nivou (VIDEO)

Etapa XI: SHAYBAH > EMPTY QUARTER MARATHON

U fokusu

Došao je dugo očekivani dan „uranjanja“ u Prazni kvart. Nakon što se prethodnog dana vozilo duž granice s Ujedinjenim Arapskim Emiratima, nakon toga je na redu bio sultanat Oman, odakle su se motociklisti, vozači i posade našli na korak do maratonskog kampa, bivaka bez pomoćnih timova. Na ovom ogromnom pustinjskom prostranstvu, takmičarima relija je ponuđeno 275 kilometara specijala, s obiljem dina, naravno, ali i ogromnim isušenim slanim jezerima koja su omogućila učesnicima da pokušaju da dostignu maksimalnu dozvoljenu brzinu: 160 km/h za motocikle i 170 km/h za automobile. Lučijano Benavides se osećao udobno na oba tipa terena i jasno je pokazao da je među ljudima na koje treba obratiti pažnju u kategoriji dvotočkaša, nešto što je već dobro poznato kada je u pitanju nepresušni Sebastjen Lob kod automobilista.

Skajler Haus

Sažetak

Opasnosti, greške i pehovi su toliko česti u disciplini rally-raid, da se sva predviđanja čine rizičnim. Ovo pravilo važi mesec dana pre Dakara kao i dan ranije i još uvek je s jakim razlogom svima na umu, samo nekoliko dana pre cilja. To se jasno vidi iz generalnog poretka u kategoriji motociklista, na kojoj se danas ponovo promenio lider, jer je Kevin Benavides samo jedan dan bio na vrhu hijerarhije. Pobednika iz 2021. godine je svrgnuo Skajler Haus, ali je Argentinac još uvek u igri za titulu, zaostajući samo 2’44”, iako je njegov timski kolega iz KTM-a, Tobi Prajs, još bolje plasiran, s malim zaostatkom od samo 28’’.

Lučijano Benavides

Ove male vremenske razlike u trci među vodećim takmičarima, posebno su podstakle  apetit Lučijana Benavidesa, koji je prve nedelje zaostajao za svojim rivalima zbog nekoliko izgubljenih minuta, ali se pokazuje kao čovek koji trenutno uživa u veoma dobroj formi. Vozač Husqvarne je to demonstrirao na dinama Prazne četvrti, kako bi postao prvi trostruki etapni pobednik u kategoriji ove godine, ozbiljno se približavajući vozačima ispred sebe, čija su mu mesta nadohvat ruke. Mlađi brat je bez dileme sazreo i sada je na 6. mestu, za petama Adrijana Van Beverena, koji je napravio najveći gubitak dana, što za posledicu ima od više od 15 minuta zaostatka u odnosu na Skajlera Hausa.

Sebastjen Lob

Možda je veća verovatnoća da će napredak Lučijana Benavidesa biti uspešan, ali je manje spektakularan od Sebastjena Loba. Francuz se neumoljivo približava drugom mestu koje zauzima Lukas Moraeš, iako se Brazilac ljubomorno drži svoje pozicije i još uvek ima devet minuta prednosti, uprkos festivalu brzine koji je prikazao čovek iz Alzasa. Pobedom u prvom delu maratonske etape, Sebastjen Lob je ostvario četvrtu uzastopnu etapnu pobedu. Ovakva serija nije viđena u elitnoj kategoriji automobila još od Karlosa Sainsa (2009.), Arija Vatanena (5 etapa uzastopno 1989., zatim 4 1990.) i Džekija Iksa (1982., 1983. i 1984.). Doduše, rekorder po broju WRC titula tvrdi da ga statistika ne zanima, mada u ovom slučaju mora da „vija“ maksimalne rezultate hteo-ne hteo. Međutim, možda to neće biti dovoljno da izvrši adekvatan pritisak na Nasera ​​Al-Atiju da bi ga eventualno destabilizovao, s obzirom da Katarac uživa u prednosti od sat i po, kao i da će moći da se opusti u nesmetanom snu pod zvezdama u maratonskom bivaku.

Naser Al-Atija

To neće biti slučaj sa Gijomom de Mevijusom, čiji je duel s Ostinom Džonsom dostigao vrhunac u T3 kategoriji, okončan posle četrdeset kilometara zbog mehaničkog problema zbog kojeg je Belgijanac izgubio čak sat i po. Nakon što je prošle godine trijumfovao u T4 trci, Amerikanac ima veoma dobre šanse da ovu promenu kategorije učini uspešnom.

Dok Can-Am tim gleda u budućnost, mogao bi da ih oblije hladan znoj u svetlu trostrukog trijumfa Yamahe (pogledajte „Performanse dana“).

Erik Gočal

U T4 trci, međutim, meč između svetskog šampiona Rokasa Bačiuške i njegovog osamnaestogodišnjeg izazivača, Erika Gočala, u punom je jeku. Prednost je prešla u korist Litvanca na etapi 11, koju je Rokas dobio s malom razlikom od 37”, čime je povećao prednost u generalnom plasmanu na 4’17”, ali je i dalje sve otvoreno u SSV kategoriji. Janus Van Kasteren će takođe imati poteškoća da kontroliše svoju prednost u kategoriji kamiona u narednih nekoliko dana, s prednošću od samo 1’12” u odnosu na Martina van den Brinka, pobednika 11. etape.

Performanse dana

Pre nekoliko dana, Žoao Fereira je doneo Yamahi prvu etapnu pobedu na Dakaru, što je odličan uspeh za potpuno novi prototip iz fabrike u Ivati, koji je debitovao u T3 kategoriji. Iza prilično misterioznog kodnog imena, YXZ1000R Turbo, krije se motor izveden iz jedinice koja pokreće motorne sanke ove japanske marke. U Praznoj četvrti, s beskrajnim morem dina, šta bi moglo biti bolje od „peskomobila“ za njihovo osvajanje? Ovog dana su tri predstavnika klana Yamaha demonstrirala vožnju koja je oduševila sve posmatrače. Brojke ne lažu: pogledajmo samo razlike nakon prelaska ciljne linije.

Rikardo Porem je ostvario svoju prvu etapnu pobedu na Dakaru ispred Fereire i Ignasija Kazalea, a njih trojicu je delilo samo dvadeset i nešto sekundi. Više od šest minuta iza njih nije se našao niko drugi do Set Kintero, koji je prošle godine eliminisao gotovo sve što mu se našlo na putu, a zatim i Ostin Džons, novi lider u ukupnom poretku. Ovaj podvig govori mnogo o Yamahinim namerama u rally-raidu. Japanska fabrika je možda završila učešće u kategoriji motocikala, ali u T3 klasi T3 ima još mnogo toga da demonstrira.

Težak udarac

Manuel Anduhar je napustio Dakar 2022. godine, a da nije uspeo da odbrani  krunu koju je osvojio prethodne godine u trci kvadova, u svojem četvrtom učešću na Dakar reliju. Argentinac je bio primoran da odustane od takmičanje u etapi 6, zbog incidenta koji mu je uništio kvad. Ove godine je nameravao da se revanšira Aleksandru Žiruu, koji je prošle godine iskoristio prednost da mu oduzme titulu. Međutim, Anduharove nade su se ubrzo raspršile u trećoj etapi, kada je čitav sat prepustio Francuzu.

Manuel Anduhar

Zemljak Lionela Mesija se do 10. etape vratio na treće mesto u generalnom poretku, ali neće ponoviti rezultat u finalu svetskog fudbalskog prvenstva protiv Žirua, imenjaka golgetera francuskog tima. Ovo je drugi prevremeni izlazak zaredom za Argentinca u 6 uzastopnih učešća. Međutim, Žiru još uvek nije odbranio titulu. Fransisko Moreno Flores je drugi u generalnom plamanu, doduše više od sat vremena iza, ali bez sumnje će biti voljan da osveti svog zemljaka!

Statistika dana: 2

Dašak svežeg vazduha duva nad Dakarom poslednjih godina s dolaskom brojnih novajlija, gde je svaki podjednako talentovan kao onaj sledeći. Bilo da su to Set Kintero ili Mejson Klajn, da spomenemo samo njih dvojicu, svi su ostavili izvestan trag. U ovom, 45. izdanju najvećeg rally-raida na svetu, ima ih još više: Erik Gočal, Lukas Moraeš, Majkl Dokerti i Mičel Van Den Brink samo su neki od njih.

Mejson Klajn

Dvojica su danas posebno privukla pažnju posmatrača. Erik Gočal je niko drugi do Marekov sin i Mihalov nećak, koji su zajedno ostvarili osam etapnih pobeda prošle godine. Otac je na svog sina preneo strast za trkama još dok je Erik bio „u pelenama“. U prvom učešću na Dakaru, novajliia u klanu Gočal trebalo je samo dva dana da postane najmlađi etapni pobednik na najtežem reliju na svetu. Mladi poljski vozač je do sada izbegavao greške, tako da nakon 11. etape zauzima drugo mesto u generalnom plasmanu, iza aktuelnog T4 svetskog šampiona, Rokasa Bačiuške.

Rokas Bačiuška

Ni u kategoriji automobila Moraeš nije malodušan. Nakon trećeg mesta na Baja Aragonu prošle godine iza Nasera ​​Al-Atije i Jazida Al-Radžija, on učestvuje u svom prvom Dakaru, s jedinim ciljem da završi u prvih 10 u svakom specijalu. Brazilac, uz asistenciju Tima Gotšalka, bivšeg kopilota Al-Atije, samo dva puta je propustio da se nađe u „top ten“. Na podijumu po prvi put po završetku desete etape, takođe zauzima drugo mesto u generalnom plasmanu. Doduše, zaostaje više od 1 sat i 20 minuta za Al-Atijom, ali se nalazi ispred takve legende kao što je Sebastjen Lob, koji je ove godine osvojio pet specijala i u poteri je za dodatnim. Hoće li Gočal i Moraeš izdržati do kraja relija? To ćemo saznati u nedelju!

W2RC: Lob to može!

Osvajanjem četiri specijala zaredom, Sebastjen Lob je pokazao (kao da je bilo neophodno), da devetostruki WRC šampion ima talenat, a posebno želju da osvoji svoju desetu titulu svetskog prvaka 2023. Ako ne bude pehova, Naser Al-Atija bi trebalo da nastavi svoj oprezan pohod na tobogane dina prazne četvrti sve do cilja, da bi obezbedio svoj 5. trijumf na Dakaru.

Sebastjen Lob

Lob mora da primeni drugačiju strategiju, koja uključuje agresivnu, napadačku vožnju u svakom specijalu, da bi osvojio 5 ponuđenih poena, koliko dobija pobednik etape u W2RC. Teoretski, ako dva velika rivala ostanu na pozicijama 1. (50 poena) i 2. (40 poena), kada se uračunaju etapni poeni, Sebastjen Lob će imati samo 3 manje od svog rivala zahvaljujući nastupima na specijalima. S još 3 etape do kraja trke, vozač Bahrain Raid Xtremea može sebi dozvoliti da lepe snove. Mogao bi čak i da skine zvezde sa neba i napusti Dakar s više poena u šampionatu od pobednika u ovoj utakmici.

Pavle Barta

Generalni poredak u konkurenciji motociklista

POZ VOZAČ TIM VREME RAZL. KAZNA
1 10
(USA) SKYLER HOWES
HUSQVARNA FACTORY RACING 38H 47′ 43” 00H 01′ 00”
2 8
(AUS) TOBY PRICE
RED BULL KTM FACTORY RACING 38H 48′ 11” + 00H 00′ 28” 00H 01′ 00”
3 47
(ARG) KEVIN BENAVIDES
RED BULL KTM FACTORY RACING 38H 50′ 27” + 00H 02′ 44” 00H 03′ 00”
4 7
(CHL) PABLO QUINTANILLA
MONSTER ENERGY HONDA TEAM 39H 01′ 57” + 00H 14′ 14” 00H 02′ 00”
5 42
(FRA) ADRIEN VAN BEVEREN
MONSTER ENERGY HONDA TEAM 39H 03′ 07” + 00H 15′ 24”
6 77
(ARG) LUCIANO BENAVIDES
HUSQVARNA FACTORY RACING 39H 05′ 49” + 00H 18′ 06”
7 18
(AUS) DANIEL SANDERS
RED BULL GASGAS FACTORY RACING 39H 09′ 23” + 00H 21′ 40” 00H 04′ 00”
8 11
(CHL) JOSE IGNACIO CORNEJO FLORIMO
MONSTER ENERGY HONDA TEAM 39H 13′ 23” + 00H 25′ 40”
9 9
(USA) MASON KLEIN
BAS WORLD KTM RACING TEAM 39H 19′ 18” + 00H 31′ 35” 00H 04′ 00”
10 52
(AUT) MATTHIAS WALKNER
RED BULL KTM FACTORY RACING 39H 32′ 28” + 00H 44′ 45”
94 82
(SRB) GABOR SAGHMEISTER
SAGHMEISTER TEAM 91H 19′ 59” + 52H 32′ 16” 10H 06′ 00”

Generalni poredak u konkurenciji automobilista

POZ POSADA TIM VREME RAZLIKA KAZNA
1 200
(QAT) NASSER AL-ATTIYAH
(FRA) MATHIEU BAUMEL
TOYOTA GAZOO RACING 39H 16′ 33” 00H 00′ 10”
2 230
(BRA) LUCAS MORAES
(DEU) TIMO GOTTSCHALK
OVERDRIVE RACING 40H 37′ 37” + 01H 21′ 04”
3 201
(FRA) SEBASTIEN LOEB
(BEL) FABIAN LURQUIN
BAHRAIN RAID XTREME 40H 47′ 14” + 01H 30′ 41” 00H 04′ 10”
4 217
(ZAF) HENK LATEGAN
(ZAF) BRETT CUMMINGS
TOYOTA GAZOO RACING 41H 05′ 50” + 01H 49′ 17” 00H 20′ 10”
5 205
(ZAF) GINIEL DE VILLIERS
(ZAF) DENNIS MURPHY
TOYOTA GAZOO RACING 41H 30′ 51” + 02H 14′ 18” 00H 04′ 00”
6 210
(CZE) MARTIN PROKOP
(CZE) VIKTOR CHYTKA
ORLEN BENZINA TEAM 42H 10′ 32” + 02H 53′ 59”
7 231
(FRA) ROMAIN DUMAS
(FRA) MAX DELFINO
REBELLION RACING 42H 20′ 27” + 03H 03′ 54” 00H 02′ 00”
8 216
(ZAF) BRIAN BARAGWANATH
(ZAF) LEONARD CREMER
CENTURY RACING FACTORY TEAM 42H 41′ 04” + 03H 24′ 31” 00H 08′ 00”
9 224
(CHN) WEI HAN
(CHN) MA LI
HANWEI MOTORSPORT TEAM 43H 10′ 40” + 03H 54′ 07” 00H 01′ 00”
10 220
(ARG) JUAN CRUZ YACOPINI
(ESP) DANIEL OLIVERAS CARRERAS
OVERDRIVE RACING 43H 25′ 04” + 04H 08′ 31” 00H 00′ 10”

Generalni poredak u konkurenciji kvadista

POZ VOZAČ TIM VREME RAZL. KAZNA
1 151
(FRA) ALEXANDRE GIROUD
YAMAHA RACING – SMX – DRAG’ON 48H 31′ 56”
2 154
(ARG) FRANCISCO MORENO FLORES
DRAGON 49H 52′ 19” + 01H 20′ 23”
3 163
(USA) PABLO COPETTI
DEL AMO MOTORSPORTS BY MOTUL 50H 39′ 14” + 02H 07′ 18” 00H 15′ 00”
4 153
(SVK) JURAJ VARGA
VARGA MOTORSPORT TEAM 51H 51′ 28” + 03H 19′ 32” 00H 33′ 00”
5 166
(CHL) GIOVANNI ENRICO
ENRICO RACING TEAM 54H 07′ 29” + 05H 35′ 33” 00H 35′ 00”
6 164
(ESP) TONI VINGUT
VISIT SANT ANTONI – IBIZA 57H 01′ 25” + 08H 29′ 29”
7 162
(LTU) LAISVYDAS KANCIUS
STORY RACING S.R.O. 67H 02′ 36” + 18H 30′ 40” 10H 16′ 00”
8 158
(ARG) CARLOS ALEJANDRO VERZA
VERZA RALLY TEAM 71H 38′ 13” + 23H 06′ 17”
9 169
(ARG) ALEJANDRO FANTONI
DRAG’ON 72H 42′ 07” + 24H 10′ 11” 01H 25′ 00”
10 152
(ARG) MANUEL ANDUJAR
7240 TEAM 77H 00′ 44” + 28H 28′ 48” 15H 31′ 00”

Generalni poredak u konkurenciji kamiondžija

POZ POSADA TIM VREME RAZL. KAZNA
1 502
(NLD) JANUS VAN KASTEREN
(POL) DAREK RODEWALD
(NLD) MARCEL SNIJDERS
BOSS MACHINERY TEAM DE ROOY IVECO 47H 02′ 12” 00H 15′ 00”
2 506
(NLD) MARTIN VAN DEN BRINK
(NLD) ERIK KOFMAN
(NLD) RIJK MOUW
EUROL TEAM DE ROOY IVECO 47H 03′ 24” + 00H 01′ 12”
3 501
(CZE) MARTIN MACIK
(CZE) FRANTISEK TOMASEK
(CZE) DAVID SVANDA
MM TECHNOLOGY 47H 49′ 58” + 00H 47′ 46” 00H 01′ 20”
4 505
(CZE) JAROSLAV VALTR
(CZE) RENE KILIAN
(CZE) TOMAS SIKOLA
TATRA BUGGYRA ZM RACING 49H 37′ 20” + 02H 35′ 08” 00H 07′ 30”
5 511
(NLD) MITCHEL VAN DEN BRINK
(NLD) JARNO VAN DE POL
(ESP) MOISES TORRALLARDONA
EUROL TEAM DE ROOY IVECO 50H 30′ 14” + 03H 28′ 02” 00H 01′ 00”
6 503
(CZE) MARTIN SOLTYS
(CZE) ROMAN KREJCI
(CZE) DAVID HOFFMANN
TATRA BUGGYRA ZM RACING 52H 19′ 40” + 05H 17′ 28” 00H 46′ 00”
7 512
(NLD) BEN VAN DE LAAR
(NLD) JAN VAN DE LAAR
(NLD) ADOLPH HUIJGENS
FRIED VAN DE LAAR RACING 55H 54′ 54” + 08H 52′ 42”
8 509
(CZE) TOMAS VRATNY
(POL) BARTLOMIEJ BOBA
(CZE) JAROMIR MARTINEC
FESH FESH TEAM 58H 17′ 03” + 11H 14′ 51” 00H 03′ 10”
9 510
(NLD) RICHARD DE GROOT
(NLD) MARK LAAN
(NLD) JAN HULSEBOSCH
FIREMEN DAKAR TEAM 59H 20′ 24” + 12H 18′ 12” 00H 30′ 00”
10 519
(JPN) TERUHITO SUGAWARA
(JPN) HIROKAZU SOMEMIYA
(JPN) YUJI MOCHIZUKI
HINO TEAM SUGAWARA 62H 18′ 36” + 15H 16′ 24” 00H 30′ 00”

Generalni poredak u klasi lakih prototipova (T3)

POZ POSADA TIM VREME RAZL. KAZNA
1 303
(USA) AUSTIN JONES
(BRA) GUSTAVO GUGELMIN
RED BULL OFF-ROAD JR TEAM USA BY BFG 45H 19′ 15”
2 301
(USA) SETH QUINTERO
(DEU) DENNIS ZENZ
RED BULL OFF-ROAD JR TEAM USA BY BFG 46H 15′ 09” + 00H 55′ 54”
3 304
(BEL) GUILLAUME DE MEVIUS
(FRA) FRANCOIS CAZALET
GRALLYTEAM 46H 47′ 34” + 01H 28′ 19”
4 300
(CHL) FRANCISCO LOPEZ CONTARDO
(CHL) JUAN PABLO LATRACH VINAGRE
RED BULL CAN-AM FACTORY TEAM 48H 09′ 54” + 02H 50′ 39” 00H 04′ 50”
5 302
(ESP) CRISTINA GUTIERREZ HERRERO
(ESP) PABLO MORENO HUETE
RED BULL CAN-AM FACTORY TEAM 48H 27′ 08” + 03H 07′ 53” 00H 01′ 00”
6 309
(SAU) SALEH ALSAIF
(PRT) JOAO PEDRO VITORIA RE
BLACK HORSE TEAM 49H 26′ 53” + 04H 07′ 38”
7 339
(ZAF) EBENHAEZER BASSON
(ZAF) BERTUS LEANDER PIENAAR
GRALLYTEAM 50H 03′ 03” + 04H 43′ 48” 00H 33′ 00”
8 340
(NLD) HANS WEIJS
(NLD) RUDOLF MEIJER
ARCANE RACING 51H 15′ 07” + 05H 55′ 52” 00H 02′ 30”
9 305
(ESP) SANTIAGO NAVARRO
(FRA) ADRIEN METGE
FN SPEED TEAM 51H 32′ 14” + 06H 12′ 59”
10 322
(CHL) IGNACIO CASALE
(CHL) ALVARO LEON
X-RAID YAMAHA SUPPORTED TEAM 52H 30′ 43” + 07H 11′ 28” 00H 00′ 20”

Generalni poredak u SSV (T4) klasi vozila

POZ POSADA TIM VREME RAZL. KAZNA
1 400
(LTU) ROKAS BACIUSKA
(ESP) ORIOL VIDAL MONTIJANO
RED BULL CAN-AM FACTORY TEAM 46H 42′ 42” 00H 15′ 00”
2 428
(POL) ERYK GOCZAL
(ESP) ORIOL MENA
ENERGYLANDIA RALLY TEAM 46H 46′ 59” + 00H 04′ 17”
3 401
(POL) MAREK GOCZAL
(POL) MACIEJ MARTON
ENERGYLANDIA RALLY TEAM 46H 57′ 00” + 00H 14′ 18” 00H 02′ 00”
4 412
(ARG) JEREMIAS GONZALEZ FERIOLI
(ARG) PEDRO GONZALO RINALDI
SOUTH RACING CAN-AM 47H 32′ 38” + 00H 49′ 56”
5 402
(ESP) GERARD FARRES GUELL
(ESP) DIEGO ORTEGA GIL
SOUTH RACING CAN-AM 47H 49′ 11” + 01H 06′ 29”
6 437
(BRA) CRISTIANO BATISTA
(ESP) FAUSTO MOTA
SOUTH RACING CAN-AM 48H 40′ 08” + 01H 57′ 26” 00H 45′ 50”
7 409
(BRA) BRUNO CONTI DE OLIVEIRA
(PRT) PEDRO BIANCHI PRATA
SOUTH RACING CAN-AM 49H 16′ 09” + 02H 33′ 27” 00H 02′ 00”
8 405
(POL) MICHAL GOCZAL
(POL) SZYMON GOSPODARCZYK
ENERGYLANDIA RALLY TEAM 50H 44′ 00” + 04H 01′ 18”
9 430
(ECU) SEBASTIAN GUAYASAMIN
(ARG) RICARDO ADRIAN TORLASCHI
SOUTH RACING CAN-AM 50H 49′ 19” + 04H 06′ 37” 00H 45′ 10”
10 407
(ESP) PAU NAVARRO
(FRA) MICHAEL METGE
FN SPEED TEAM 51H 23′ 39” + 04H 40′ 57” 01H 00′ 00”
Pavle Barta
Novinar s dugogodišnjim stažom u medijima koji se bave automobilskom industrijom, transportom na kopnu, vodi i vazduhu, auto-moto sportom i brojnim drugim pridruženim temama. Karijeru je započeo inicijalno u etabliranom štampanom izdanju ujedno postavši prvi urednik jedne automobilske internet stranice u Srbiji, da bi svoj profesionalni portfolio proširio na ulogu TV prezentera od 2013. godine.

Pogledajte još

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

PRATITE NAS

173FanovaLajkuj
1PratilacaZaprati

Poslednje objave