16.2 C
Novi Sad
25/05/2024
spot_img

Etapa IX: Motociklisti će imati “sprint trku” u finišu relija (VIDEO)

Etapa 9: RIYADH > HARADH

U fokusu

Dan kada je trka nastavljena takođe se poklopila s novim pravcem u geografskom smislu. Takmičari na Dakaru će se uhvatiti ukoštac s jugoistočnom četvrtinom Saudijske Arabije, s dinama Prazne četvrti, koje će verovatno biti odlučujuće u ishodu izdanja 2023. U međuvremenu, motociklisti, vozači i posade nisu potpuno ostavili za sobom zonu nedavno natopljenu kišom, već su se borili između pristupačnijih dina, ali samo ako su im ukazali potrebno poštovanje!

Dva glavna igrača koja su uhvaćena u zamku su Žoan Bareda i Karlos Sains, gde su obojica završila s povredama, ali na sreću ne ozbiljnim, i to na samom početku faze. Za preostale borce, bilo je neophodno da se pozabave složenim izborima vezanim za navigaciju i upravljanjem između vadija koji, su ponekad bili obilno ispunjeni. Ovakav teren je savršeno odgovarao Lučijanu Benavidesu u trci motocikala i Sebastjenu Lobu, dvojici najbržih ljudi na 359 kilometara dnevnog specijala.

Sažetak

Bajkeri Dakara igraju se s nervima navijača, koji su svedoci preokreta, kao i potpuno otvorene bitke, dok trka ulazi u svoj najinteresantniji deo u smislu neizvesnosti. Naravno, Đoan Bareda nije bio od onih koji su promene dočekali u dobrom raspoloženju, izgubivši  poziciju zbog gadnog pada (vidi „Težak udarac“). Još jedan veliki igrač nije bio daleko od identične sudbine, ali uprkos dva sudara i gubitku putne mape, vreme koje je izgubio Mejson Klajn ne isključuje ga iz konačnog obračuna.

Što se tiče dobitnika dana, Lučijano Benavides je bio najbolji po tom pitanju postavši prvi dvostruki pobednik u kategoriji  dvotočkaša ove godine, dok je njegov kolega iz tima Huskvarna, Skajler Haus, ostao na čelu u generalnom plasmanu. Amerikanac za sada odoleva napadima, ali počinje da oseća kako mu Tobi Prajs diše za vratom. Australijski vozač koji je bio naslednik ere Deprea i Kome, kada je prvi put trijumfovao 2016. godine, primio je dozu nove nade novu nadu kada je reč o šansama za trijumf, sa samo tri sekunde iza Hausa u generalnom poretku, dok je drugi bivši pobednik, Kevin Benavides, takođe na poziciji izazivača spremnog za napad, na 3. mestu, sa zaostatkom od 5’09”.

Za Adrijena Van Beverena će ponovo biti komplikovana situacija kada je reč o napadu na titulu, ali ne i nemoguća, s obzirom na poteškoće koje predstoje u četiri naredne etape, s obzirom na 12 minuta koje su mu potrebne da nadoknadi razliku u odnosu na vodećeg.

Za Nasera ​​Al-Atiju, svaki naredni dan približava ga petom trijumfu, iako s pravom odbacuje ideju da ga već ima džepu. Mudri starešina pustinje nikada se ne raduje nesrećama svojih kolega, ali je sigurno primetio slabljenje pretnje koju predstavlja Henk Lategan, gubitnik dana u lutriji zvanoj „mehanički problemi“. Karlos Sains svakako više ne predstavlja pretnju, ali je španske medije držao u pripravnosti između pregleda u bolnici u Rijadu i povratka na sedište Audija RS X e-trona E2, čiji je prednji deo nasilno zabio u pesak između dve dine posle samo šest kilometara trke. Ukupno gledajući, Naser je u velikoj prednosti, s vođstvom od 1 sat i 21 minut u odnosu na Lukasa Moraeša, dok budno prati Sebastijena Loba, koji se vraća na provizorni podijum posle treće ovogodišnje etapne pobede, ispred dvojice timskih kolega (vidi „Performanse dana“).

Dok je Vajdotas Zala došao na 3 minuta od osvajanja etape, Litvanija je bila dostojno predstavljena u kategoriji kvadova, pobedom Lajsvidasa Kančijusa, drugom u karijeri na Dakaru, ali zbog koje vodeći u poretku, Aleksandr Žiru neće biti previše zabrinut.

U trci T3, Argentinac David Zile uživao je u slasti pobede, ali sa samo 2 sekunde ispred Gijoma de Mevijusa. Belgijanac bi naravno bio prezadovoljan pobedom, ali je više zainteresovan za duel s Ostinom Džonsom, koji je drugi u generalnom poretku, sa zaostatkom od 12’43’’.

 

U kategoriji T4, meč između Rokasa Bačiuške i Erika Gočala, postaje sve intenzivniji svakim danom, pošto je mladi osamnaestogodišnji Poljak ostvario pobedu u trećoj etapi, povrativši 46 sekundi, što bi moglo da bude odlučujuće. Dva mlada vozača sada deli samo 5 minuta.

U trci kamiona, pehovi Martina van den Brinka i Martina Mačika, koji su ostali zaglavljeni najmanje četrdesetak minuta, dobro su došli Alešu Loprajsu, koji suvereno vodi u generalnom plasmanu, ali i Janusu Van Kasterenu, koji je osvojio svoj drugi specijal i nalazi se na drugom mestu u kategoriji, skoro 27 minuta iza lidera iz Češke.

Performanse dana

Dobre vesti nisu bile tako česte za Prodrive tim na ovogodišnjem Dakaru, ali danas su konačno pokazali šta znaju i umeju. Tri preostala Huntera u trci, zauzela su sva tri mesta na podijumu u 9. etapi, što je prvi put u relativno kratkoj istoriji tima. Dan je počeo blagom strepnjom za Sebastjena Loba, koji se mučio da startuje svoj automobil neposredno pre početka specijala. Ovo kašnjenje u paljenju koštalo ga je kazne od 2’10’’ (primenjeno samo na generalni poredak), ali ga nije sprečilo da osvoji svoj treći specijal u godini. Vodeći Hunter na Dakaru povratio je 11 minuta u odnosu na Nasera Al-Atiju, i popeo se za jednu stepenicu u hijerarhiji relija, na 3. poziciju, gde zaostaje 1 sat i 43 minuta iza glavnog favorita za titulu.

Odmah ispod njega na rang listi, Vajdotas Zala je po drugi put ove godine bio „kratak“ u nastojanju da dođe do etapne pobede. Trio je kompletirao još jedan „brzanjac“ koji cilja samo na pobede na specijalima: Gerlen Šišeri je bez sumnje požalio što je pratio pogrešnu rutu Matjea Bomela, njegovog kopilota kada je debitovao, kao i zbog „gumi defekta“ koji je kasnije doživeo. Pobednik Rallye du Maroc završio je u prvih pet šesti put ove godine.

Težak udarac

Đoan Bareda je imao jasnu poruku na poleđini svoje kacige kada se upisivao za svoj 13. Dakar, dok se spremao da proslavi 40. rođendan. „Last Shot“ je ono što su vozači iza „Bang Banga“ mogli da pročitaju, mešavinu „poslednjeg plesa“ i njegove reputacije odličnog sakupljača 29 etapnih pobeda na Dakaru. Poslednja nagrada ovog lovca na podijume je još uvek bila sveža, naime specijal četvrte etape na prvoj petlji oko Ha’ila. Španac je bio na četiri pobede od rekorda Peterhansela i Deprea.

Već sledećeg dana „BB“ je „zagrizao prašinu“ na kraju specijala, što je još jedan specijalitet vozača Honde. Učestvujući u sopstvenom timu uz podršku Monster Energyja i iza upravljača HRC mašine, do tog momenta je vozio razumnu trku, varirajući između 4. i 8. mesta u generalnom plasmanu od 1. januara. S još jednim padom, na početku današnjeg specijala, Bareda je verovatno zauvek „stavio pištolj u fioku“. To je šesti put da „Bang Bang“ prerano napušta Dakar reli. Njegov najbolji rezultat sigurno će biti 5. mesta osvojena 2017. i 2022. Godine 1966. Šer je na Američkoj top listi objavila svoj drugi singl, „Bang Bang”, pesmu koju je proslavio Sinatra svojom interpretacijom, i koja sjajno opisuje karijeru simpatičnog Španca, koji je na sreću prošao uglavnom nepovređen iz svog spektakularnog pada: „Bang bang, udario sam u zemlju, Bang bang, taj užasan zvuk, Bang Bang, moja draga me je upucala“.

Statistika dana: 2

U okviru programa 9. etape, vozilo se 359 kilometara specijala. David Zile se pokazao kao najspretniji. Argentinac je postigao prvi uspeh na Dakaru, pobedivši u borbi koja se vodila do samog kraja. Gijom de Mevijus, Mič Gatri i Danija Akil su se smenjivali u vođstvu, ali je na kraju Zile imao poslednju reč, tako što je sa samo dve sekunde prednosti pobedio De Mevijusa. Zileu je trebalo samo 3 sata i 38 minuta da stigne do cilja, što je jednako prosečnoj brzini od nešto manje od 100 km/h duž cele rute. U smislu specijala, to je beskonačno malo. Da bismo stekli bolju predstavu, etapnu pobedu odlučivalo je oko 55 metara, što u trkačkom smislu nije mnogo više od zrna peska…

W2RC: Lob nastavlja poteru

„Rimejk“ W2RC sezone 1 između Loba i Al-Atije se odvija u blizini Harada! Francuz se danas vratio na 2. mesto u generalnom plasmanu i to u velikom stilu, pošto je ostvario treću etapnu pobedu. Njegov rival iz Katara je doduše osvojio isto toliko, ali je vozač Toyote danas zauzeo tek 4. mesto među vozačima prijavljenim za svetski šampionat. Svaki poen dobijen na specijalima, mogao bi da omogući drugoplasiranom da ostane u kontaktu s vozačem Toyota Gazoo Racinga, ako ovaj ostane na najvišoj stepenici do Damama. Ova ista strategija je omogućila Lobu da napusti Dakar 2022. godine na 2. poziciji, samo jedan bod iza Katarca. Scenario je poznat, ali scenografija će se promeniti sutra, jer Al-Atija ponavlja svakome ko želi da sluša da će biti kao kod kuće u Praznoj četvrti.

Pavle Barta

Generalni poredak u konkurenciji motociklista

POZ. VOZAČ TIM VREME RAZL. KAZNA
1 10
(USA) SKYLER HOWES
HUSQVARNA FACTORY RACING 33H 55′ 57” 00H 01′ 00”
2 8
(AUS) TOBY PRICE
RED BULL KTM FACTORY RACING 33H 56′ 00” + 00H 00′ 03” 00H 01′ 00”
3 47
(ARG) KEVIN BENAVIDES
RED BULL KTM FACTORY RACING 34H 01′ 06” + 00H 05′ 09” 00H 03′ 00”
4 42
(FRA) ADRIEN VAN BEVEREN
MONSTER ENERGY HONDA TEAM 34H 11′ 37” + 00H 15′ 40”
5 7
(CHL) PABLO QUINTANILLA
MONSTER ENERGY HONDA TEAM 34H 14′ 21” + 00H 18′ 24” 00H 02′ 00”
6 9
(USA) MASON KLEIN
BAS WORLD KTM RACING TEAM 34H 14′ 39” + 00H 18′ 42” 00H 04′ 00”
7 77
(ARG) LUCIANO BENAVIDES
HUSQVARNA FACTORY RACING 34H 17′ 32” + 00H 21′ 35”
8 11
(CHL) JOSE IGNACIO CORNEJO FLORIMO
MONSTER ENERGY HONDA TEAM 34H 18′ 44” + 00H 22′ 47”
9 18
(AUS) DANIEL SANDERS
RED BULL GASGAS FACTORY RACING 34H 19′ 44” + 00H 23′ 47” 00H 04′ 00”
10 15
(ESP) LORENZO SANTOLINO
SHERCO FACTORY 34H 36′ 35” + 00H 40′ 38”
94 82
(SRB) GABOR SAGHMEISTER
SAGHMEISTER TEAM 64H 54′ 25” + 30H 58′ 28” 02H 50′ 00”

Generalni poredak u konkurenciji automobilista

POZ. POSADA TIM VREME RAZL. KAZNA
1 200
(QAT) NASSER AL-ATTIYAH
(FRA) MATHIEU BAUMEL
TOYOTA GAZOO RACING 34H 19′ 20” 00H 00′ 10”
2 230
(BRA) LUCAS MORAES
(DEU) TIMO GOTTSCHALK
OVERDRIVE RACING 35H 41′ 17” + 01H 21′ 57”
3 201
(FRA) SEBASTIEN LOEB
(BEL) FABIAN LURQUIN
BAHRAIN RAID XTREME 36H 02′ 28” + 01H 43′ 08” 00H 04′ 10”
4 217
(ZAF) HENK LATEGAN
(ZAF) BRETT CUMMINGS
TOYOTA GAZOO RACING 36H 05′ 43” + 01H 46′ 23” 00H 20′ 10”
5 205
(ZAF) GINIEL DE VILLIERS
(ZAF) DENNIS MURPHY
TOYOTA GAZOO RACING 36H 23′ 37” + 02H 04′ 17” 00H 04′ 00”
6 231
(FRA) ROMAIN DUMAS
(FRA) MAX DELFINO
REBELLION RACING 36H 45′ 11” + 02H 25′ 51” 00H 02′ 00”
7 210
(CZE) MARTIN PROKOP
(CZE) VIKTOR CHYTKA
ORLEN BENZINA TEAM 37H 04′ 56” + 02H 45′ 36”
8 216
(ZAF) BRIAN BARAGWANATH
(ZAF) LEONARD CREMER
CENTURY RACING FACTORY TEAM 37H 07′ 26” + 02H 48′ 06” 00H 08′ 00”
9 224
(CHN) WEI HAN
(CHN) MA LI
HANWEI MOTORSPORT TEAM 37H 51′ 35” + 03H 32′ 15” 00H 01′ 00”
10 220
(ARG) JUAN CRUZ YACOPINI
(ESP) DANIEL OLIVERAS CARRERAS
OVERDRIVE RACING 38H 12′ 12” + 03H 52′ 52” 00H 00′ 10”

Generalni poredak u konkurenciji kvadista

POZ. VOZAČ TIM VREME RAZL. KAZNA
1 151
(FRA) ALEXANDRE GIROUD
YAMAHA RACING – SMX – DRAG’ON 42H 25′ 05”
2 154
(ARG) FRANCISCO MORENO FLORES
DRAGON 43H 44′ 44” + 01H 19′ 39”
3 152
(ARG) MANUEL ANDUJAR
7240 TEAM 44H 08′ 08” + 01H 43′ 03” 00H 01′ 00”
4 163
(USA) PABLO COPETTI
DEL AMO MOTORSPORTS BY MOTUL 44H 21′ 14” + 01H 56′ 09” 00H 15′ 00”
5 153
(SVK) JURAJ VARGA
VARGA MOTORSPORT TEAM 45H 27′ 32” + 03H 02′ 27” 00H 31′ 00”
6 166
(CHL) GIOVANNI ENRICO
ENRICO RACING TEAM 48H 00′ 40” + 05H 35′ 35” 00H 35′ 00”
7 164
(ESP) TONI VINGUT
VISIT SANT ANTONI – IBIZA 48H 51′ 36” + 06H 26′ 31”
8 162
(LTU) LAISVYDAS KANCIUS
STORY RACING S.R.O. 60H 46′ 24” + 18H 21′ 19” 10H 16′ 00”
9 158
(ARG) CARLOS ALEJANDRO VERZA
VERZA RALLY TEAM 63H 13′ 04” + 20H 47′ 59”
10 169
(ARG) ALEJANDRO FANTONI
DRAG’ON 63H 59′ 50” + 21H 34′ 45” 01H 19′ 00”

 

Generalni poredak u konkurenciji kamiondžija

POZ. POSADA TIM VREME RAZL. KAZNA
1 508
(CZE) ALES LOPRAIS
(CZE) PETR POKORA
(CZE) JAROSLAV VALTR JR
INSTAFOREX LOPRAIS PRAGA 40H 22′ 59” 00H 15′ 00”
2 502
(NLD) JANUS VAN KASTEREN
(POL) DAREK RODEWALD
(NLD) MARCEL SNIJDERS
BOSS MACHINERY TEAM DE ROOY IVECO 40H 49′ 53” + 00H 26′ 54” 00H 15′ 00”
3 506
(NLD) MARTIN VAN DEN BRINK
(NLD) ERIK KOFMAN
(NLD) RIJK MOUW
EUROL TEAM DE ROOY IVECO 41H 09′ 07” + 00H 46′ 08”
4 501
(CZE) MARTIN MACIK
(CZE) FRANTISEK TOMASEK
(CZE) DAVID SVANDA
MM TECHNOLOGY 41H 40′ 49” + 01H 17′ 50” 00H 01′ 20”
5 505
(CZE) JAROSLAV VALTR
(CZE) RENE KILIAN
(CZE) TOMAS SIKOLA
TATRA BUGGYRA ZM RACING 42H 56′ 13” + 02H 33′ 14” 00H 07′ 30”
6 511
(NLD) MITCHEL VAN DEN BRINK
(NLD) JARNO VAN DE POL
(ESP) MOISES TORRALLARDONA
EUROL TEAM DE ROOY IVECO 42H 58′ 49” + 02H 35′ 50” 00H 01′ 00”
7 503
(CZE) MARTIN SOLTYS
(CZE) ROMAN KREJCI
(CZE) DAVID HOFFMANN
TATRA BUGGYRA ZM RACING 45H 26′ 33” + 05H 03′ 34” 00H 46′ 00”
8 512
(NLD) BEN VAN DE LAAR
(NLD) JAN VAN DE LAAR
(NLD) ADOLPH HUIJGENS
FRIED VAN DE LAAR RACING 48H 33′ 25” + 08H 10′ 26”
9 509
(CZE) TOMAS VRATNY
(POL) BARTLOMIEJ BOBA
(CZE) JAROMIR MARTINEC
FESH FESH TEAM 49H 58′ 15” + 09H 35′ 16” 00H 03′ 10”
10 519
(JPN) TERUHITO SUGAWARA
(JPN) HIROKAZU SOMEMIYA
(JPN) YUJI MOCHIZUKI
HINO TEAM SUGAWARA 50H 58′ 06” + 10H 35′ 07” 00H 30′ 00”

 

Generalni poredak u klasi lakih prototipova (T3)

POZ. POSADA TIM VREME RAZL. KAZNA
1 304
(BEL) GUILLAUME DE MEVIUS
(FRA) FRANCOIS CAZALET
GRALLYTEAM 39H 41′ 11”
2 303
(USA) AUSTIN JONES
(BRA) GUSTAVO GUGELMIN
RED BULL OFF-ROAD JR TEAM USA BY BFG 39H 53′ 54” + 00H 12′ 43”
3 301
(USA) SETH QUINTERO
(DEU) DENNIS ZENZ
RED BULL OFF-ROAD JR TEAM USA BY BFG 40H 54′ 23” + 01H 13′ 12”
4 300
(CHL) FRANCISCO LOPEZ CONTARDO
(CHL) JUAN PABLO LATRACH VINAGRE
RED BULL CAN-AM FACTORY TEAM 42H 27′ 35” + 02H 46′ 24” 00H 04′ 50”
5 302
(ESP) CRISTINA GUTIERREZ HERRERO
(ESP) PABLO MORENO HUETE
RED BULL CAN-AM FACTORY TEAM 43H 00′ 24” + 03H 19′ 13” 00H 01′ 00”
6 309
(SAU) SALEH ALSAIF
(PRT) JOAO PEDRO VITORIA RE
BLACK HORSE TEAM 43H 41′ 38” + 04H 00′ 27”
7 339
(ZAF) EBENHAEZER BASSON
(ZAF) BERTUS LEANDER PIENAAR
GRALLYTEAM 44H 08′ 46” + 04H 27′ 35” 00H 33′ 00”
8 305
(ESP) SANTIAGO NAVARRO
(FRA) ADRIEN METGE
FN SPEED TEAM 44H 52′ 20” + 05H 11′ 09”
9 340
(NLD) HANS WEIJS
(NLD) RUDOLF MEIJER
ARCANE RACING 45H 38′ 21” + 05H 57′ 10” 00H 02′ 30”
10 322
(CHL) IGNACIO CASALE
(CHL) ALVARO LEON
X-RAID YAMAHA SUPPORTED TEAM 47H 15′ 16” + 07H 34′ 05” 00H 00′ 20”

 

Generalni poredak u SSV (T4) klasi vozila

POZ. POSADA TIM VREME RAZL. KAZNA
1 400
(LTU) ROKAS BACIUSKA
(ESP) ORIOL VIDAL MONTIJANO
RED BULL CAN-AM FACTORY TEAM 41H 16′ 37” 00H 15′ 00”
2 428
(POL) ERYK GOCZAL
(ESP) ORIOL MENA
ENERGYLANDIA RALLY TEAM 41H 21′ 39” + 00H 05′ 02”
3 402
(ESP) GERARD FARRES GUELL
(ESP) DIEGO ORTEGA GIL
SOUTH RACING CAN-AM 41H 25′ 54” + 00H 09′ 17”
4 401
(POL) MAREK GOCZAL
(POL) MACIEJ MARTON
ENERGYLANDIA RALLY TEAM 41H 29′ 52” + 00H 13′ 15” 00H 02′ 00”
5 412
(ARG) JEREMIAS GONZALEZ FERIOLI
(ARG) PEDRO GONZALO RINALDI
SOUTH RACING CAN-AM 42H 01′ 12” + 00H 44′ 35”
6 437
(BRA) CRISTIANO BATISTA
(ESP) FAUSTO MOTA
SOUTH RACING CAN-AM 43H 08′ 20” + 01H 51′ 43” 00H 45′ 50”
7 409
(BRA) BRUNO CONTI DE OLIVEIRA
(PRT) PEDRO BIANCHI PRATA
SOUTH RACING CAN-AM 43H 34′ 34” + 02H 17′ 57” 00H 02′ 00”
8 414
(AUS) MOLLY TAYLOR
(USA) ANDREW SHORT
SOUTH RACING CAN-AM 44H 14′ 34” + 02H 57′ 57” 00H 03′ 00”
9 430
(ECU) SEBASTIAN GUAYASAMIN
(ARG) RICARDO ADRIAN TORLASCHI
SOUTH RACING CAN-AM 44H 48′ 47” + 03H 32′ 10” 00H 45′ 10”
10 425
(EST) TOOMAS TRIISA
(EST) MART MEERU
RALLY RAID ESTONIA 45H 07′ 36” + 03H 50′ 59” 00H 30′ 10”
Pavle Barta
Novinar s dugogodišnjim stažom u medijima koji se bave automobilskom industrijom, transportom na kopnu, vodi i vazduhu, auto-moto sportom i brojnim drugim pridruženim temama. Karijeru je započeo inicijalno u etabliranom štampanom izdanju ujedno postavši prvi urednik jedne automobilske internet stranice u Srbiji, da bi svoj profesionalni portfolio proširio na ulogu TV prezentera od 2013. godine.

Pogledajte još

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

PRATITE NAS

173FanovaLajkuj
1PratilacaZaprati

Poslednje objave