17.3 C
Novi Sad
25/05/2024
spot_img

Da li vodonik u potpunosti može da zameni baterije? (VIDEO)

Novi Toyotini H2 i V8 vodonični motori (s unutrašnjim sagorevanjem) imaju potencijal da unište kompletnu EV industriju.

Vodonik, najprisutniji hemijski elementu univerzumu, prirodni je izvor neograničene energije, koji može brzo da se uskladišti u rezervoare, pruži velik domet i neutrališe potrebu za velikim i teškim baterijama, eliminišući gasove s efektom staklene bašte, uz emisiju vodene pare kao nusprodukta.

Da li je ova priča suviše dobra da bi mogla biti istinita, da li uz prednosti poseduje i neke nedostatke, kako se vodonično gorivo dobija, kako pogoni automobil i zašto je Toyota jedna od retkih kompanija koja ulaže u  ovu tehnologiju.., na sva ova pitanja odgovore ćete pronaći u priloženom videu u režiji YouTube kanala TheCarGuys.TV.

Pavle Barta
Novinar s dugogodišnjim stažom u medijima koji se bave automobilskom industrijom, transportom na kopnu, vodi i vazduhu, auto-moto sportom i brojnim drugim pridruženim temama. Karijeru je započeo inicijalno u etabliranom štampanom izdanju ujedno postavši prvi urednik jedne automobilske internet stranice u Srbiji, da bi svoj profesionalni portfolio proširio na ulogu TV prezentera od 2013. godine.

Pogledajte još

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

PRATITE NAS

173FanovaLajkuj
1PratilacaZaprati

Poslednje objave