17.3 C
Novi Sad
25/05/2024
spot_img

BYD Han se nije proslavio na testu izbegavanja prepreke na putu (VIDEO)

BYD Han je električna limuzina iz Kine, dostupna u Evropi.

Shodno tome, došao je momenat da vidimo kako se kineski elektromobil snalazi u testu izbegavanja prepreke na putu.

Han je prilično velik automobil, dužine 4.995 milimetara. Poređenja radi, Mercedes-Benz EQE se pruža u dužinu 4.946 milimetara.

Poseduje po jedan elektromotor na svakoj osovini za izlaznu snagu od 380 kW (517 ks). Baterija od 85,4 obezbeđuje domet od 521 kilometara (po WLTP-u). Startuje s cenom od 70.805 evra.

Km77.com je najpre proverio Han u slalomu, koji se pokazao izazovnim za kineski automobil. Papučica na gasu je do te mere odzivna da je vozač imao teškoća da održi vozilo u zadatoj putanji.

Han je slalom kompletirao za 23,9 sekundi, što je identično vreme kao u slučaju BMW-a X1 xDrive30. Poređenja radi, Porsche Taycan GTS je istu radnju obavio za 21,5 sekundi.

Zatim je na red došao test „severnog jelena“. BYD je Han podesio više u svrhu dobrog komfora nego oštre upravljivost. Podupravljanje je bilo evidentno, a pri referentnoj brzini od 77 km/h, automobil nije mogao uspešno da uđe u tranziciju ka trećem nizu čunjeva.

Test vozači su morali da redukuju ulaznu brzinu na 70 km/h da bi obavili uspešan pokušaj. Pri brzini od 74 km/h Hanu je malo nedostajalo da uspešno završi vežbu, jer je jedva dodirnut jedan čunj. Pri 75 km/h, obavljen je još jedan neuspešan pokušaj.

BYD u Evropi takođe u ponudi ima dva električna SUV-a. Atto 3 je manji i u Nemačkoj startuje s cenom od 44.625 evra. Tang je veći model, sa sedam sedišta i može da se priušti od 71.400 evra. Kineska marka planira lansiranje Dolphin hečbeka i Seal limuzine ove godine na Starom kontinentu.

Izvor: km77.com via YouTube

Pavle Barta
Novinar s dugogodišnjim stažom u medijima koji se bave automobilskom industrijom, transportom na kopnu, vodi i vazduhu, auto-moto sportom i brojnim drugim pridruženim temama. Karijeru je započeo inicijalno u etabliranom štampanom izdanju ujedno postavši prvi urednik jedne automobilske internet stranice u Srbiji, da bi svoj profesionalni portfolio proširio na ulogu TV prezentera od 2013. godine.

Pogledajte još

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

PRATITE NAS

173FanovaLajkuj
1PratilacaZaprati

Poslednje objave